Tietoa pennun ostajalle

 1. Koirien terveystietoja on mahdollisuus katsella Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä (http://jalostus.kennelliitto.fi/)
 2. Pentu tulee olla rekisteröity Suomen Kennelliittoon.
 3. Pennun vanhempien tulee olla terveystarkastettuja. Rotumme kuuluu PEVISA-ohjelmaan ja ilman terveystarkastuksia pentuja ei voida rekisteröidä FIN-rekisteriin.
 4. Myyjä on velvollinen kertomaan sinulle rodun perinnöllisistä sairauksista sekä kyseisen yhdistelmän mahdollisista sairauksista, virheistä ja taustaa riskitekijöistä sen mitä tietää. Koskaan ei voi taata, että yhdistelmä olisi täysin terve. Monesti taustalta löytyy jotain perinnöllistä vikaa tai sairautta.
 5. Kauppakirjan huolellinen kirjallinen teko on todella tärkeää, jotta sekä myyjä että ostaja saa kuitin tehdystä kaupasta ja ehdot ovat selvät molemmin puolin. Myös sijoitus- tai jalostusoikeuskoirasta on tehtävä kirjalliset paperit, jotta säännöt ovat selkeät molemmille!
 6. Pidä huoli, että saat riittävän kattavat hoito-ohjeet pienen pentusi mukana, jotta pääsette aloittamaan tulevan arkenne luottavaisin mielin. Kasvattien omistajat saavat soittaa minulle 24h/vrk, jos on sellainen olo, että neuvoa/apua tarvitsee (toki on mukava kuulla kuulumisia muutoinkin).
 7. Luovutusikäinen pentu on vasta nuori koiranalku, jonka kehityksestä emme voi antaa tietoa etukäteen, sillä koiran kehitykseen vaikuttavat perinnöllisyys ja myös ympäristötekijät.
 8. Sinulla on suuri vastuu ostaessasi pienen pennun. Pentu vaatii paljon aikaa, virikkeitä ja yhdessäoloa. Kun jaksat tehdä töitä koirasi eteen, saat hänestä korvaamattoman lemmikin.
 9. Tutustu myös Havannalaiset ry:n sivustoon, josta löytyy havannankoiran rotumääritelmät ja muuta tietoa rodusta. (www.bichonhavanais.fi)
 10. ÄLÄ OSTA REKISTERÖIMÄTÖNTÄ PENTUA! Pentu saattaa olla salakuljetettu ulkomailta tai saatat auttaa pentutehtailijaa.
 

Divanera-pentueet:

 1. Pohdin tarkasti millaisista yhdistelmistä pentueeni tulevat.
 2. Pentueiden vanhemmat ovat aina terveystarkastettuja ja niillä on näyttelytulokset.
 3. Luovutan pennut aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina, madotettuina ja hyvin hoidettuina.
 4. Pennut saavat viettää ensimmäiset viikkonsa emonsa kanssa ”pentuhuoneessa”, josta ne sitten siirtyvät lauman joukkoon myöhemmin.
 5. Sisäsiistiksi opettelu aloitetaan jo pentuajalla täällä kennelin pihamaalla.
 6. Myyn aina pennut lemmikeiksi/perheenjäseniksi, mutta jos ostaja on kiinnostunut näyttelyistä, niin pyrin valitsemaan mielestäni lupaavan pennun pentueesta. Kuitenkaan menestystä en voi siltikään luvata, sillä 8 viikon ikäinen pentu on täysin kesken kehityksensä.
 7. Toivon pennulle saavani pysyvän hyvän kodin, joka antaa turvallisen kasvuympäristön koiralle.
 8. Pentu saa mukaansa uuteen kotiin kattavat hoito-ohjeet ja pentupaketin, joka sisältää sopivaa ruokaa, kupin, pannan, hihnan, harjan, kamman, shampoota ja hoitoainetta. Näillä pääsee mukavasti pennun kanssa kotona alkuun.
 9. Kasvattajana toivoisin, että kasvattini kävisivät noin 3-5 vuoden ikäisinä virallisissa silmä- ja polvitarkastuksissa. Näistä saisin tärkeää tietoa kasvattieni terveydestä, joka auttaa kasvatustyötäni ja sen onnistumista.
 10. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää.


Olen Suomen kennelliiton jäsen, Havannalaiset ry:n jäsen ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Rodusta löydät lisää tietoa sivustolta www.bichonhavanais.fi.