Kennel Divanera

Asumme omakotitalossa Eurassa perheeni kanssa. Meidän talossa asustaa tällä hetkellä 3 havannankoiranarttua: Lita (Hviter Gran Vintergrann),
Kyllikki (Jatakabi´s Negritanostalgy) ja Pamela (Jatakabi´s Dream Come True). Kantanarttuni Diiva,
(Torcedore´s Femenil Como Diva) asustelee äitini ja pikkuveljeni silmäteränä Harjavallassa.

Koirat ovat meillä perheenjäseniä. Ne saavat juoksennella ja temmeltää vapaana tontillamme, lisäksi käymme metsällä ja hiekkamontuilla juoksuttamassa koiria maastossa. Harrastuksiimme kuuluvat näyttelyt kotimaassa sekä ulkomailla. Olemme käyneet muutamilla koirakursseillakin kuten arkitottelevaisuudessa, pentukurssilla sekä agilityn alkeissa.

8 vuotta sitten yhdessä mieheni kanssa, saimme ajatuksen, että haluaisimme lemmikin. Lemmikiksi halusimme koiran. Lita muutti meille helmikuussa 2005. Vuosien varrella koirajoukkomme on kasvanut. Kyllikki muutti meille Litan ollessa vasta noin puolitoistavuotias ja Pamu onkin tullut vuosia myöhemmin. Meidän katraasta löytyy rodulle ominaisia luonteenpiirteitä runsaasti, aivan häikäiseviä persoonia.Koiristamme

lita_home.jpgLita on nokkela, ketterä ja vilkas vanha rouva. Nivelrikot ovat Litalle tulleet liikuntaa rajoittamaan, mutta vielä rautarouva jaksaa silti leikkiä nuorempien kanssa. Litaa ei huijata helpolla, ja rouva onkin ollut hyvinkin kekseliäs ja osoittanut nokkeluutensa monessakin tilanteessa. kylli_home.jpgKyllikki meidän nautiskelija, hellyyttä kaipaava karvapalleroinen, leppoisa laiskottelija ja sohvan todellinen ”kaunokainen”. Kyllikin elämän ilo on ruoka. 


 

pam_home.jpgPamela perheemme ikiliikkuja, vauhdikas koheltaja, pehmolelujen suursaalistaja ja tottelevainen pään kallistelija. Pamu on kuin Duracell pupu, josta virta loppuu hyvin harvoin, neitokainen on aina valmiina uuteen seikkailuun.
 diiva_esittely.jpgDiiva
on nimensä veroinen hienostelija, hyvin tarkka valinnoissaan, hieman ennakkoluuloinen, joka takaa ettei talossa sisällä eikä ulkopuolellakaan liiku kukaan vieras ihminen. Diivassa elää kunnon reviiripoliisi. Diiva on näyttelyissä niin elementissään, kaunis, ryhdikäs ja hyvin itserakas koira ;)
 


 

Koirien kasvatuksesta

2011 ilmoittauduin kasvattajakurssille, josta alkoi pienimuotoinen kasvatustyöni. Seuraavan vuoden alussa sain kennelnimelle vahvistuksen ja nimeksi valitsin kantanarttuani kuvastava Italian kieleen pohjautuva Kennel Divanera (nera – fem. musta). Ensimmäinen pentueeni syntyi 2012.

Pentueita tulee harvakseltaan ja tarkoin valituista yhdistelmistä. Pentueiden vanhemmilla on aina terveystarkastettuna silmät ja polvet, sekä niiltä löytyy lisäksi näyttelytulokset.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina, useasti madotettuina ja hyvin hoidettuna. Pennut kasvavat aluksi omassa huoneessa emonsa turvin, josta ne siirtyvät myöhemmin koko lauman sekaan. Pentuja opetetaan jo täällä tarpeilleen ulos, kun ne voivat pieniä hetkiä ulkoilla. Pennut myydään lemmikeiksi/perheenjäseniksi, mutta jos perhe on kiinnostunut näyttelyharrastuksesta, pyrin valitsemaan mielestäni lupaavan pennun pentueesta. En kuitenkaan pysty kenellekään lupaamaan näyttelymenestystä etukäteen, vaikka pentu vaikuttaisi kovinkin lupaavalle.

Pennulle haluan rakastavan, pysyvän hyvän kodin, joka antaa turvallisen kasvuympäristön koiralle. Jokaisen pennun mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pieni pentupaketti, jolla uuden omistajan on helppoa aloittaa arki pennun kanssa. Lisäksi kannustan soittamaan minulle, kun kysyttävää tulee. Kasvatustyölleni tärkeää olisi, jos kasvattieni omistajat käyttäisivät koiransa 3-5 vuotiaana silmä- ja polvitarkistuksissa. Siten saisin tärkeää tietoa kasvattieni terveydestä, joka taas auttaa kasvatustyötäni ja sen onnistumista.

Olen Suomen kennelliiton jäsen, Havannalaiset Ry:n jäsen ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Rodusta löydät lisää tietoa sivustolta www.bichonhavanais.fi.